woensdag 16 april 2014

ProConnect en Snappet

ProConnect en Snappet is een ideale combinatie. In een groep waar met Snappet wordt gewerkt, heeft iedereen een eigen device. En dat biedt mogelijkheden om met ProConnect aan de slag te gaan. Hiervoor zijn een aantal stappen nodig.

Snappet dashboard
Eerst moet je een web-app aanmaken in Snappet. Je gaat naar het dashboard en vervolgens kies je voor 'Extra', 'Instellingen'. Ga naar het tabblad Web Apps en maak een de web-app Connect aan met 'Voeg een nieuwe web-app toe'. Als naam kan je Connect opgeven en in URL type je 'http://connect.prowise.com'. Even de wijzigingen opslaan en de web-app beschikbaar stellen voor de tablets (vinkje 'Actief in mijn klas' aanzetten).

Prowise
Start Prowise op en klik rechtsonder op het ProConnect knopje. Kies Start en geef de naam op van de groep (tip: kort en krachtig). Deze groepscode vullen de leerlingen zodadelijk in. Activeer de groep. Nu kies je rechts voor de activiteit (gereedschappen, stemmen of scherm delen). Als start zou je voor de muizenrace kunnen kiezen.

Snappet tablet
Leerlingen vinden de web-app, eventueel na Check updates, op hun tablet door vanuit het hoofdscherm naar links te vegen. Standaard gaat een tablet na 2 minuten niet gebruiken in de slaapstand. Het wordt aangeraden deze te wijzigen in 5 minuten. Dit vindt je onder Instellingen op een Snappet tablet (onder Weergave). Hiermee voorkom je dat bij snelle leerlingen een tablet in de slaapstand gaat waardoor zij opnieuw moeten inloggen in ProConnect.

Iedere leerling vult zijn of haar naam in na het starten van de web-app Connect. In het veld groepscode typen ze de naam van de Prowise Connect groep in. Deze heb je in Prowise (zie Prowise) ingevuld. Na 'Deelnemen' wachten de leerlingen tot de activiteit gestart wordt. Let op: zodra een tablet in de slaapstand overgaat, moeten zij opnieuw inloggen. Laat leerlingen tijdens het wachten iedere minuut even het schermpje aanraken.

Tip: soms krijgt een leerling geen connectie met ProConnect. Zet in dat geval een computer in. Zorg ervoor dat ProConnect dat al klaar staat (http://connect.prowise.com). Hiermee voorkom je teleurgestelde kinderen als het niet direct op een tablet werkt.

Geen opmerkingen: